İçeriğe geç

Apartman Kurallarına Uymayan Nereye Şikayet Edilir

Apartman kurallarına uymayan kişiler hakkında ne yapılır?

Kat Mülkiyeti Kanunu, İdari Suçlar Kanunu, Çevre Kanunu ve Konut Yönetmeliği gibi yasalarla korunmaktadır. Bizi rahatsız eden veya şikayet etmek istediğimiz konutlar hakkında üç yere şikayette bulunabiliriz. Bu yerler; Sulh Ceza Mahkemesi, Belediye ve Kolluk Kuvvetleridir.

Apartman kuralları şikayet nereye yapılır?

Şikayetler kat malikleri kuruluna, denetim kuruluna veya yargı makamlarına yapılabilir. Kat malikleri, yöneticinin görevlerini ihmal ettiğini veya yetkilerini kötüye kullandığını düşünürlerse, durumu öncelikle kat malikleri toplantısının gündemine getirebilirler.

Apartman düzenini bozan kişi hakkında ne yapılmalı?

Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre kötü komşulara karşı yasal yollar bulunmaktadır. Komşunuz gürültü yapıyorsa, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Alo 181 Gürültü Şikayet Birimi’ne istediğiniz zaman başvurabilirsiniz. Alo 181 Gürültü Şikayet Birimi 7/24 esasına göre çalışmaktadır.

Apartmanda oturanların uyması gereken kurallar nelerdir?

Apartman kuralları nelerdir? Apartman sakinlerinin ay başında pencereden gürültü yapmaları yasaktır. Apartman kapısının önüne ayakkabı bırakmak yasaktır.

Apartman ortak kullanım alanı işgali cezası nedir?

Bu hususta Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 33. maddesi cezai müeyyideleri düzenlemektedir. Hâkimin kararına belirtilen süre içinde uymayanlara aynı mahkemece iki yüz elli ile iki bin Türk Lirası arasında para cezası verilir. 25. madde hükümleri saklıdır.

İstenmeyen komşu nasıl çıkarılır?

Komşularını rahatsız eden bir kiracı tahliye edilebilir. Kiracı komşularını rahatsız ediyorsa, ev sahibi kiracıya bir bildirim göndermeli ve en az 30 günlük bir süre içinde rahatsızlığı gidermesini talep etmelidir. Kiracı durumu verilen süre içinde gidermezse, tahliye davası açılabilir.

Üst komşu rahatsız ediyor ne yapmalıyım?

Gürültülü eğlence mekanlarını polise şikâyet edebilir, bireysel şikâyetlerde ise polisi arayarak TCK 183 kapsamında işlem yapılmasını isteyebilir veya hukuk mahkemesinde dava açarak gürültünün durdurulmasını talep edebilirsiniz.

Apartman kararları kaç kişi ile alınır?

Madde 30 – Kat malikleri kurulu, kat maliklerinin sayı ve pay bakımından yarıdan bir fazlasının katılmasıyla toplanır ve oy çokluğu ile karar verir. (Değişik ikinci fıkra: -5711/15 md.) Çoğunluğun sağlanamaması sebebiyle ilk toplantı yapılamazsa, ikinci toplantı en geç onbeş gün sonra yapılır.

Komşu saat kaça kadar gürültü yapılabilir?

Çalışma günlerinde saat 13:00-15:00 arası ve gece saat 19:00-07:00 arası yüksek sesle gürültü yapmak yasaktır. Bu tür davranışlara örnek olarak yüksek sesle müzik dinlemek, elektrik süpürgesi çalıştırmak, matkap kullanmak vb. verilebilir. Pazar günleri ve resmi tatillerde dairede gürültü yapılamaz.

Apartman yönetimini kim denetler?

Kat maliklerinin seçeceği bir denetçi tarafından kat yöneticisi denetlenebilir.

Apartman yöneticisi ceza alır mı?

Aslında apartman/şantiye yöneticisinin veya yönetim kurulunun ceza verip veremeyeceği çok tartışmalı bir konudur. Kat mülkiyeti yasamızda yöneticinin veya yönetim kurulunun ceza verebileceğini belirten bir hüküm yoktur.

Kat Mülkiyeti Kanunu 25 madde nedir?

Madde 25 – Kat maliklerinden biri, bu Kanuna göre borç ve yükümlülüklerini yerine getirmemek suretiyle diğer kat maliklerinin haklarını, kendileri için dayanılmaz bir hâle getirecek derecede ihlal ederse, hâkime başvurarak o kat malikinin bağımsız bölüm üzerindeki mülkiyet hakkının kendisine geçirilmesini isteyebilir.

Apartmanda sorun olursa nereye şikayet edilir?

Vatandaşlar, çevre sorunları, hava, su, toprak, radyoaktif kirlilik, gürültü ve atıklarla ilgili şikayet ve bildirimlerini Alo 181’e iletebiliyor.

Apartman önünü kapatmak suç mu?

Bu nedenle, mağaza önünün kapatılması Türk Ceza Kanunu’na göre doğrudan bir suç olmasa da İdari Suçlar Kanunu’na göre cezai yaptırıma yol açabilmektedir.

Apartman kurallarını kim belirler?

Yapı yönetmelikleri genellikle yasa ile belirlenir. Ayrıca, apartman sahipleri toplantısı tarafından belirlenen apartman yönetmelikleri de vardır. Bu kurallara uymak zorunludur.

Komşu rahatsız ediyorsa ne yapmalı?

1- Gürültü şikayetleriniz için Hello 155 Polis Karakolu Bu nedenle, gürültü şikayetine maruz kalan kişilerin doğrudan polis karakolunu arayıp şikayetlerini bildirmeleri mümkündür. Bölgenizde gürültü varsa veya mekanlardan aşırı gürültü geliyorsa, polisi aramalısınız.

Apartmanda kimse yönetici olmak istemezse ne olur?

Apartman yöneticisi olmak isteyen kimse yoksa, o yöneticinin birinci kat maliklerinden biri olması istenecektir. Ancak, yönetici olmak isteyen kimse yoksa, dışarıdan bir yönetici atanacaktır. Sulh Ceza Hakimliği tarafından binaya atanan yönetici, o atamadan itibaren altı ay geçmediği sürece kat mülkiyeti birliği tarafından değiştirilemez.

Apartman kurallarına uymayan kiracı nereye şikayet edilir?

KMK 18. maddesindeki şartları taşımayanlara karşı Asliye Hukuk Mahkemesinde dava açma hakkınızı kullanabilirsiniz. “Kat malikleri, bağımsız bölümlerini, eklentilerini ve ortak yerlerini kullanırken düzen kurallarına uymak, özellikle birbirlerini rahatsız etmemek, birbirlerinin haklarını ihlal etmemek ve yönetim planına uymak zorundadırlar…”

Apartman kararları kaç kişi ile alınır?

Madde 30 – Kat malikleri kurulu, kat maliklerinin sayı ve pay bakımından yarıdan bir fazlasının katılmasıyla toplanır ve oy çokluğu ile karar verir. (Değişik ikinci fıkra: -5711/15 md.) Çoğunluğun sağlanamaması sebebiyle ilk toplantı yapılamazsa, ikinci toplantı en geç onbeş gün sonra yapılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Esmer Escort