İçeriğe geç

Şaygan Ne Demek

Şayen ne demek?

Cheyennes (Cheyenne’de Tsétsêhéstâhese; İngilizce’de Cheyenne) Büyük Ovalar’da yaşayan bir Algonquian Kızılderili halkıdır. Ovalar Kızılderili kültür grubuna aittirler. Cheyenne ulusu, Sotae’o ve Tsitsistas adlı iki kabilenin birleşmesiyle oluşmuştur.

Ita ne demek edebiyatta?

Osmanlı Türkçesi اعطاء‎ (i’tâ), Arapça إِعْطَاء‎ (ʾiʿṭāʾ).

Şepik ne anlama gelir?

Şırnak ve ilçelerinde erkek giyimi genellikle şal-şepik, kadın giyimi ise dressan (entari)’dır.

Şayan hangi dilde?

Sayan dilleri veya Sayan-Türk dilleri veya Tuva dilleri (İngilizce Sayan-Türk dilleri; Rusça Саянские veya уйгуро-огузские veya тобаские языки), Türk dillerinin Sibirya Türk grubunun bir alt grubudur. Rusya, Moğolistan ve Çin’deki Tuva Cumhuriyeti, Buryatia ve Irkutsk Oblastı’nda konuşulmaktadır.

İta amirliği ne demek?

1050 sayılı Kanuna göre, alt kademedekiler bütçe taleplerinin mali açıdan izlenmesi ve denetlenmesinden sorumludur; kamu harcamalarını finanse etmekten sorumlu ve yetkilidirler. Bu görevin gereği olarak harcama sürecinin her aşamasında işlemlere katılır ve yönlendirirler.

İTAA nedir?

İtaat temel olarak emirleri veya yasakları takip etmek anlamına gelir. İtaat bir otoritenin isteklerine boyun eğmek, bir emri takip etmek, bir talebe uymak veya yasaklanmış bir şeyden vazgeçmek anlamına gelir.

Yeniden doğuş ne demek?

15. ve 16. yüzyıllarda İtalya’da başlayan ve bilim, sanat, mimari, edebiyat gibi alanlarda tüm Avrupa’ya yayılan bir yenilik ve değişim hareketidir.

Şeksiz ne anlama gelir?

1. Şüphesiz, kesin olarak bilinen, şüphesiz. 2. Zf. Kesinlikle ve şüphe olmadan: O, Peygamberlerin sarsılmaz Sultanı’dır (Süleyman Çelebi).

Kıras fistan nedir?

2.

Şaziment ne anlama gelir?

Türk Dil Kurumu’na göre Şaziment isminin anlamı; Başkalarından farklı, başka, eşsiz, tek olan.

Şeyan ne demek?

Şeytan (İbranice: שָּׂטָן‎, romanize edilmiş hali: Śāṭān, tam anlamıyla “düşman”; Arapça: شيطان Šạitan, tam anlamıyla “sapkın”) Tanrı’ya veya dünyaya karşı çıkan kötü bir varlıktır. Yahudilik, Hristiyanlık ve İslam’da dünyadaki kötülüğün başlıca faili olarak kabul edilir.

Seyyanen kelimesinin anlamı nedir?

(ﺳﻴّﺎﻧﺎً) sıf. (Ar. siyyān > seyyān, seyyānen’in değiştirilmiş hali) [Türkçeden türemiştir] Eşit derecede eşit: “Parayı seyyānen bölüştüler.”

Dragon hangi dilde ne demek?

Dragon kelimesinin İngilizce yazımı “dragon”dur. Bu kelime Yunanca “drakon” kelimesinden türemiştir. Türkçe anlamı “universe”dir. Dragon, destansı metinlerde ve sözlü hikayelerde, efsanelerde ve şarkılarda karşımıza çıkar.

Şûhâne ne demek?

Adı. Kadın, şehvet ve şehvet gibi temaları işleyen bir gazel türü.

Şayeste ne demek TDK?

“Şâyeste” kelimesi Farsça kökenli bir kelime olup Türkçede “uygun”, “münasip”, “layık” anlamlarıyla kullanılmaktadır. Benzer şekilde Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğünde bir şeye layık veya layık, bir şey için uygun veya yerinde anlamlarında kullanıldığı belirtilmektedir.

Şayhan ne demek?

Türk Dil Kurumu’na göre Sayhan isminin anlamı şöyledir; Saygı duyulan ve değer verilen bir hükümdar.

Takdire şayen ne demek?

Admirable kelimesi övgüye değer ve takdire şayan anlamına gelir. Admirable kelimesi dilimizde çok sık duyduğumuz ve kullandığımız kelimelerden biridir. Bu kelime genellikle takdir edilen ve hayranlık duyulan şeyleri ifade etmek için kullanılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Esmer Escort