İçeriğe geç

Makale Içeriği Nasıl Olmalı

Makalenin içeriği nedir?

Makale genellikle bir giriş, bir ana bölüm ve bir sonuçtan oluşur. Konu girişte tanıtılır, tematik ayrıntılar gelişmede açıklanır ve tüm bilgiler sonuçta özetlenir. Makaleler genellikle ciddi ve betimleyici bir dille yazılır. Ciddi ve anlaşılır bir dil kullanılır.

Ne konuda makale yazılır?

Makale, herhangi bir konu hakkındaki bir görüşü veya fikri savunmak ve kanıtlamak için yazılmış bir metindir. Gazete ve dergilerde yayınlanır. Bir gerçeği açıklamak, bir konu hakkındaki görüş ve düşünceleri sunmak veya bir tezi savunmak veya desteklemek için yazılan yazılara “makale” denir.

Makale düzeni nasıl olmalı?

Makale metni Times New Roman yazı tipinde, 12 punto, 1 punto ve sayfanın her iki yanına hizalı olarak yazılmalıdır.

Makale bölümleri nasıl olmalı?

Makale özgün olmalı ve başlık, özet ve anahtar kelimeler, giriş, materyaller ve yöntemler, sonuçlar, tartışma ve referansları içermelidir, ancak özet 150 kelimeyi geçmemelidir. Bilimsel raporlar, özgün araştırma sonuçlarının kısa özetleridir.

Makale en az kaç sayfa olur?

Makale Formatı Makale uzunluğu en az 7.500 kelime, tercihen 70.000 karakter (boşluklar dahil) olmalıdır – sayfa başına yaklaşık 3.450 karakter, 20 sayfa.

Makalenin iyi olduğunu nasıl anlarız?

Makaleyi değerlendirirken giriş, yöntem, sonuçlar ve tartışma bölümleri dikkatlice incelenmeli, ayrıca makale hakkında önemli bir görüş sağlayan yazının kalitesi de göz önünde bulundurulmalıdır. Konunun önemi, çalışmanın amacı açıklanmalı ve konu hakkında bilinen ve bilinmeyenler açıklanmalıdır.

Kaliteli bir makale nasıl yazılır?

Başlık makalenin içeriğiyle uyumlu olmalıdır. Açıklayıcı olmalıdır. … Basit ve kısa olmalıdır. … İlgi çekici ve merak uyandırıcı olmalıdır. Makalenin gönderileceği derginin okuyucu kitlesine hitap etmelidir, sonuçlarına değil. Makale…•31 Mart 2020

Makale konusu nasıl seçilir?

İşte bir makale konusu bulmak için 10 etkili öneri: Güncel trendlere ve konulara kayıtsız kalmayın. Konu seçiminizi her zaman sakin ve dinlenmiş bir ruh halinde ve elinizde bir kalemle yapın. Daha fazla makale…•21 Ağustos 2023

Makale formatı nasıl olur?

Yazı çift aralıklı, iki yana yaslı olmalı; sol, üst, alt ve sağ kenar boşlukları en az 2,5 cm ayarlanmalıdır. Makalenin tamamının yazı tipi Times New Roman, ana başlık 14 punto, metin ve alt başlıklar 12 punto, başlıklar koyu ve sol kenara dayalı olmalıdır.

Makale hangi sırayla yazılır?

Makaleniz ayrıca bir giriş, sonuç ve paragraflar içermelidir. Giriş bölümü okuyucuya çalışmanın konusu ve işlenişi hakkında ön bilgi sağlar; sonuç bölümü çalışmanın tüm sonucunu ve çalışmanın önemli noktalarını vermelidir.

Makalede nelere dikkat etmeliyiz?

Makale hazırlanırken geçerli bilimsel yöntemler, çalışmanın konusu, amacı, kapsamı, hazırlanma gerekçesi vb. takip edilmelidir. Bilgiler uygun şekilde ve belirli bir sırayla verilmelidir. Bir makale özet, ana metnin bölümleri, bir bibliyografya ve ekler (varsa) içermelidir.

Makale yazmak zor mudur?

Bir makale yazmak zor olabilir, ancak zor olmak zorunda değil. Zorluk genellikle yazarın konuya aşinalığına, yazma becerilerine ve deneyimine bağlıdır.6 Kasım 2019Bir makale yazmak zor olabilir, ancak zor olmak zorunda değil. Zorluk genellikle yazarın konuya aşinalığına, yazma becerilerine ve deneyimine bağlıdır.

Makale başlıkları nasıl olur?

Başlık kısa, öz ve açık olmalı, 8 kelimeyi geçmemeli, kısaltmalardan ve özetlerden kaçınılmalı, dil bilgisi kurallarına uygun olmalı, okuyucunun dikkatini çekmeli ve onu yönlendirmelidir. Bunlar makale başlıkları için de geçerlidir.

Hangi konular hakkında makale yazılır?

Gazete veya dergilerde yayınlanan makalelerin konusu genellikle siyaset olsa da, toplumsal yaşam kuralları, bilimdeki gelişmeler, ekonomik sorunlar, siyaset, felsefe ve sanat gibi birçok konuda yazılabilir. Hangi konuda yazılırsa yazılsın, makalenin dili ciddi ve anlaşılır olmalıdır.

Makalede Özet ve Giriş Nasıl Yazılır?

Özetin giriş kısmında, konu hakkında kısa bir bilgi verildikten sonra, sorun belirtilmeli ve çalışmanın amacı açıklanmalıdır. Daha sonra çalışmada kullanılan yöntem özetlenmelidir. Bulgularda her şeyi yazmaya çalışılmamalıdır. Çalışmanın ana sorusunu yanıtlayan önemli ve özel kısımlar özetlenmelidir.

Makalenin girişinde neler yazılır?

Genel olarak bilimsel bir makalenin girişinde şu sorulara cevap bulunmalıdır: En iyi çözüm nedir?

Makalede esas unsur nedir?

Bilimsel bir makalede içerik ve biçim açısından tekdüze, doğru bir yaklaşım yoktur. Aksine, yazarlar makale yazarken birçok farklı stil kullanırlar. Ancak, her bilimsel makalenin sahip olması gereken üç temel öğenin olduğunu vurgulamak yerinde olacaktır. Bunlar sırasıyla araştırma sorusu, literatür taraması ve bilimsel katkıdır.

Makalenin temel ögesi nedir?

Herhangi bir konu hakkında makale yazılabilir. Temel olarak giriş, gelişme ve sonuç bölümlerinden oluşur. Basit ve anlaşılır bir anlatım diline sahiptir.

Makale aşamaları nelerdir?

Makale nasıl yazılır Sayfa sayısıGiriş1Malzemeler ve yöntemler3-4Sonuçlar2-3Tartışma sonuçları2-311 satır daha

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Esmer Escort